NUMUNELİK EŞYA VE MODEL İTHALATI

21 Temmuz 2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Ticaret Bakanlığı tarafından numunelik eşya ve model olarak serbest dolaşıma sokulan eşyaya gümrük vergilerinden muafiyet uygulanmakta olduğu açıklanarak, numunelik ve model olarak söz konusu eşya ithalatının en yoğun olan sektörler için objektif kriterler getirilmek üzere bir çalışma ve düzenleme yapılması ve bir çalıştay gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmiştir.

Yazıda, başta tekstil ve konfeksiyon, deri ve deri mamulleri, otomotiv, elektronik, kimya ve ilaç sektörleri olmak üzere, ithale konu eşyanın numunelik eşya ve model olma özelliğinin tespiti ile ilgili yazıda detayları verilen hususlarda görüş talep edildiği vurgulanmıştır.

Bu itibarla, bahse konu talebe dair varsa görüşlerinizin 04 Ağustos 2023 tarihine kadar bir rapor formatında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, Odamıza (nbozsoy@kayso.org.tr) gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Ek: Numunelik Eşya ve Model İthalatı ile ilgili yazı için tıklayınız..