TIR SİSTEMİNE BAŞVURU İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

22 Haziran 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda; TIR Sisteminin bilgisayarlaştırılması konusunda Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) TIR Sekreteryası ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliğiyle başlatılan eTIR Pilot Projesi çerçevesinde elektronik teminat kullanılarak yapılan taşımaların başarı ile devam ettiği bildirilmiştir.

Başarıyla yürütülmeye devam eden Pilot Projenin ikinci aşaması kapsamında, TIR Sistemine kabul prosedürü iş ve işlemlerinin elektronik ortama aktarılması çalışmalarının da tamamlanmış bulunduğu ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, detaylı bilginin ve aday firmalar TIR Sistemine kabul işlemlerinin https://tobbtir.tobb.org.tr/Portal/AnaSayfa link adresinde yer aldığı hususunu,

30.11.2018