UFUK AVRUPA_ AVRUPA YENİLİK EKOSİSTEMLERİ'NDE (EIE) YENİ FIRSATLAR ETKİNLİĞİ HK.

15 Kasım 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen "Ufuk 2020'de Türkiye Faz-II" Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenecek olan "Avrupa Yenilik Ekosistemlerinde (EIE) Yeni Fırsatlar" etkinliğinin 17 Kasım 2022 tarihinde Istanbul Renaissance Polat Bosphorus Hotel'de gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu etkinliğe, Avrupa Yenilik Ekosistemleri Programının yapısı gereği öncelikli olarak Kalkınma Ajansları, Sanayi/Ticaret Odaları, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Kümelenmeler vb katılımcıların kabul edileceği belirtilmiş olup;

"Avrupa Yenilik Ekosistemleri Çalışma Programı"

"CONNECT Destination: Interconnected Innovation Ecosystems"

"INNOVSMES Destination: Partnerships in Innovative SMEs"

"Ufuk Avrupa Kümelerinin ve teknolojinin açık inovasyon üzerindeki hızlandırıcı etkileri" ve

"Avrupa Yenilik Ekosistemleri Programı kapsamında başarılı ağ kurmaya dair pratik bilgiler ve tavsiyeler" konulu başlıkların TÜBİTAK uzmanları tarafından ele alınacağı bilgisi verilmiştir.

Toplantıya fiziksel olarak katılım sağlamak isteyenlerin ön kayıt formunu doldurması, etkinliği çevrimiçi olarak takip etmek isteyen katılımcıların ise, etkinliğe ön kayıt işlemini tamamlarken çevrimiçi olarak başvuru gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Fiziksel katılımın sınırlı olacağı belirtilen etkinliğe kayıt olanlar arasından katılımı uygun görülenlerin belirlenerek kendileri ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından iletişime geçileceği ifade edilmiştir.

Etkinliğe ilişkin tüm detaylar ile kayıt formuna erişim linki; https://ufukavrupa.org.tr/tr/haberler/avrupa-yenilik-ekosistemlerinde-eie-yeni-firsatlar-karma-etkinlik-istanbul-17-kasim-2022 adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.