ADR ÇALIŞMA GRUBU GÖRÜŞ TALEBİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda; Ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması’na (ADR) 22 Mart 2010 itibariyle, Uluslararası demiryolu taşımacılığına ilişkin sözleşme (COTIF) ve C Eki olan  Uluslararası demiryolu taşımacılığına ilişkin Yönetmelik (RID)’e ise 01 Haziran 1985 itibariyle taraf olduğu ve söz konusu anlaşmalara ilişkin mevzuat çalışmalarının tamamlandığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla ADR Anlaşmasının A ve B ekleri ile RID hükümlerinin uyumlaştırılması amacıyla, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaştırma Komitesi tarafından 18-22 Mart 2019 tarihleri arasında WP.15/AC.1 toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu toplantı hakkında detaylar yazımız ekinde yer almaktadır.

25.02.2019

İlgili Dökümanlar