ARAÇLARIN AĞIRLIKLARI, BOYUTLARI VE YÜKLENMELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

27 Haziran 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından insan veya eşya taşımak amacıyla karayollarında seyreden tescilli veya tescilsiz, motorlu veya motorsuz araçlar ile yabancı plakalı araçların yüklü ve yüksüz olarak uyacakları boyutları ve ağırlıkları belirlemek ve boyutları ve ağırlıkları itibariyle yasal sınırı aşan araçların trafiğe çıkış esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan "Araçların Ağırlıkları, Boyutları ve Yüklenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı" ile ilgili olarak görüş talebinde bulunulmaktadır.

Söz konusu yönetmelik taslağına ilişkin görüşlerinizin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, en geç 29.06.2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamız 245 10 40 faks numarasına ya da nbozosy@kayso.org.tr adresine gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Ek: Araçların Ağırlıkları, Boyutları ve Yüklenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı için tıklayınız..