KKDİK KİMYASAL DEĞERLENDİRME UZMANI (KDU) EĞİTİMİ

01 Haziran 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Avrupa Birliği'nin kimyasal maddelere ilişkin üretim, ithalat ve kullanım ilkelerini düzenleyen (EC) 1907/2006 sayılı RAECH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals) Tüzüğü, 1 Haziran 2007'de yürürlüğe girmiştir. REACH'in Türkiye'ye uyarlanmış hali olan Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması (KKDİK) Hakkında Yönetmelik ise 23 Haziran 2017 itibariyle 30105 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup, 23 Aralık 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. KKDİK kapsamında kimyasal maddenin kullanım alanı ve kullanım konsantrasyonuna göre sınırlamalar getirilmekte olup, kimyasal maddelere ait Kısıtlama hükümlerinin tümü 31 Aralık 2022 itibari ile aktif olacaktır. Bu kapsamda kimyasal maddelerin kayıt dosyaları, 64 saatlik eğitimi tamamlayıp, yapılacak sınavı başarıyla geçen sertifikalı Kimyasal Değerlendirme Uzmanlarınca hazırlanabilecektir.

Birliğimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Kimya Sanayi Meclisi koordinasyonunda Birliğimiz Merkez Binasında 16-17-18-20-21-22-23-24 Haziran tarihlerinde (8 gün), 09:00-18:00 saatleri arasında toplamda 64 saat olacak şekilde Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği Kapsamında (KKDİK) Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) eğitimi verilmesi planlanmaktadır.

Eğitim ücretleri firmaların kendileri tarafından karşılanacak olup, detaylar ekte takdim edilen formda belirtilmiştir. Eğitimlere katılmak isteyen üyelerinizin en geç 2 Haziran Perşembe mesai bitimine kadar ekte yer alan formu doldurup Odamız 245 10 40 numaralı faksına veya nbozosoy@kayso.org.tr e-posta adresine gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Ek: KKDİK Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) Eğitim detayları için tıklayınız..