TUNUS'A MANUEL EUR.1-EUR.MED DOLAŞIM BELGESİ DÜZENLENMESİ

28 Mart 2022

İlgi: 10.03.2022 tarih ve (50-00)380 sayılı yazımız.

İlgide kayıtlı yazımızda; Tunus'a ihracatta ikinci bir talimata kadar elektronik ortamda düzenlenen EUR.l/EUR.MED Dolaşım Belgelerinin gümrük vizesi kutusunun, ilgili gümrük memurlarınca imzalanması gerektiği bildirilmişti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Tunus'a gerçekleştirilecek ihracatta kullanılacak EUR.1/EUR.MED Dolaşım Belgelerinin, ikinci bir bildirime kadar elektronik ortamda (MEDOS) düzenlenmemesi ve söz konusu belgelerin manuel usulde düzenlenerek gümrük idareleri tarafından ıslak imza ve ıslak kaşe tatbik edilmek suretiyle vize edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu itibarla, anılan ülkeye gerçekleştirilecek ihracatta kullanılacak EUR.1/EUR.MED Dolaşım Belgelerinin, ikinci bir talimata kadar manuel olarak onaylanması gerekmektedir.

İlgili Dökümanlar

Döküman Adı Dökümanı Aç Dökümanı İndir
Ticaret Bakanlığı'nın konu ile ilgili yazısı.