MISIR'DA İTHALATTA AKREDİTİF KULLANIMI ZORUNLULUĞU HK.

10 Mart 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Ekte bir örneği sunulan Kahire Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, Mısır Merkez Bankasının 13 Şubat 2022 tarihinde yayımladığı bir Karar kapsamında, Mart ayının başlangıcından itibaren ithalatta vesaik mukabilinin ödeme yöntemi olarak kullanılmayacağı, bunun yerine akreditifin kabul edileceği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, iş dünyası tarafından söz konusu uygulamaya yönelik itirazların iletilmesine rağmen, yazıda detayları yer aldığı şekliyle uygulamanın hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaların Mısır'ın yetkili makamlarınca yapıldığı açıklanmıştır. Ayrıca, sistemin nasıl işleyeceğine dair detayların belirsiz olduğu bilgisi de yazıda ifade edilmiştir.

İlgili Dökümanlar

Döküman Adı Dökümanı Aç Dökümanı İndir
Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazı.

FEDCOC Mektubu (Arapça) (3 sayfa)

Mısır Merkez Bankası Mektubu