ABD'YE E-İHRACATTA MENTORLUK DESTEĞİ

25 Şubat 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; sınır ötesi elektronik ticarete olan ilgi son dönemlerde artma eğilimi göstermekte olduğuna dikkat çekilerek; bu durum, yeni ticaret olanakları için girişimcilerimizin aktif olarak desteklenmesini elzem hale getirdiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda; TOBB ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) işbirliği ile girişimcilerimizi Amerika'ya e-ihracat yapma yolunda desteklemek amacıyla hayata geçirilen mentorluk desteğinin Şubat ayı itibariyle başladığı ifade edilmiştir.

Söz konusu işbirliği ile mobilya, tekstil, hazır giyim, makine yan sanayi olmak üzere öncelikli sektörlerde faaliyet gösteren, ABD'ye e-ihracat yapmayı hedefleyen, başvurusu onaylanan firmalara birebir mentorluk desteği verileceği ve proje aracılığıyla, seçilen firmalara ABD pazarına e-ihracat süreçlerini olgunlaştırabilmeleri için stratejik planlama, danışmanlık ve iş geliştirme desteği verileceği belirtilmiştir.

Mentorlar ile birebir görüşmeler yapacak firmaların, pazar analizleri sonucunda ABD pazarına e-ihracat ile giriş yapması öngörülen mentorluk desteğine başvurmak, eğitimlerden yararlanmak ve ABD'ye e-ihracat yapmak isteyen firmaların https://www.tobb.org.tr/TurkiyeSektorMeclisleri/anket adresindeki anketi 28 Şubat 2022 tarihine kadar doldurması gerektiği hususunu,