D-8 PROJE DESTEK FONU

15 Şubat 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüt olduğu belirtilmiştir.

20 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen 9. D-8 Zirvesi'nde D-8 proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere Proje Destek Fonu oluşturma fikri ortaya çıktığı bildirilmiştir.

Bu çerçevede, D-8 çerçevesindeki tarım, sanayi, ticaret, enerji, turizm, ulaştırma ve sağlık alanlarında proje ve programların uygulanması için yapılacak ön fizibilite ve fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla D-8 Proje Destek Fonu'nun kurulduğu ve bu Fondan istifade etmek isteyen D-8 Üyesi ülkelerin proje tekliflerini D-8 Sekretaryası'na iletmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

D-8 Komisyonu tarafından seçilecek olan projede; en az 3 D-8 üyesi ülkenin yer alması gerektiği, ön fizibilite ve fizibilite çalışmaları için D-8 tarafından, proje başına en fazla 20.000 Avro kadar bir finansman sağlanması, uygulama süresinin ise en fazla 12 ay olması öngörüldüğü iletilmiştir.

D-8 Proje Destek Fonu'nun Başvuru Şartnamesi ile Proje Teklif Formu ekte sunulmakta olup, anılan Fondan yararlanmak isteyen firmaların 30 Nisan 2022 tarihine kadar Proje Teklif Formu'nu doldurarak D-8 Sekretaryası'nın yetkilisine (Mr. Sheikh Mohammad Moinuddin, IT Expert, E-posta: moin.uddin@developing8.org; Cep: 0506 395 61 83) iletmesi gerektiği hususunu,

İlgili Dökümanlar

Döküman Adı Dökümanı Aç Dökümanı İndir