KalDer Kayseri Şubesi Törenle Hizmete Açıldı

10 Şubat 2022

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) 22. yıl aradan sonra Kayseri’de. 5. şubesi törenle açıldı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) hizmet binasında faaliyetlerine devam edecek şubenin açılışına, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye Kalite Derneği Başkanı Yılmaz Bayraktar, KalDer Kayseri Şube Başkanı Erkut Korkmaz, Eskişehir, Bursa, Ankara ve İzmir Şube Başkanları ile birlikte Kayseri KalDer üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KalDer Kayseri Temsilciliği’nin 2014 yılından bu yana Kayseri’de kurumların gelişimine destek vermek ve sistem kurmalarına yardımcı olmak üzere eğitim ve etkinlik faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Yürütülen olumlu faaliyetler bugün meyvesini vermiş ve Kayseri KalDer Temsilciliği şubeleşme başarısı göstermiştir. Kayseri Şubesi, KalDer’in 22 yıl aradan sonra şubeleşme kararı aldığı 5. Şube olarak Odamız hizmet binasında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. KAYSO olarak KalDer Kayseri Temsilciliği’ne kuruluşundan itibaren destek vermeye gayret ettik. Bundan sonrada iş dünyasına ve sanayicilerimize katkı sağlamak adına elimizden gelen desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Ben KalDer Kayseri Şubesi’nin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Büyüksimitci, kaliteyi kovalayan bir şehir olduklarını belirterek Kayseri Model Fabrika’da da KalDer'in etkisini gördüklerini anlattı.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar da küçük ve orta ölçekli işletmelerin verimliliklerinin artırılması için yoğun çaba harcayacaklarını belirtti.

Derneğin faaliyetlerini anlatan Bayraktar, "Ülkemiz bir anlamda makas değiştirecek noktada. Ticari ve ekonomik zorluklarımız var. Büyük süper güçlerin baskısı altında sizler üretim yapıyorsunuz. Riskler alıyorsunuz. Biz buradayız, kendimize göre deneyimlerimizi sizlere sunmaya hazırız. Hepinize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise kaliteyi önemsediklerini vekentte buna göre çalışma yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda belediye olarak birçok ödülle de layık görüldüklerini aktardı.

Konuşmaların ardından şubenin açılış kurdelesi kesildi.