MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROJESİ HK.

17 Ocak 2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, KOSGEB tarafından 2021 yılında "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi" başlatılmış olup bu projenin amacı; mikro ve küçük işletmelerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin amaçlandığı belirtilmektedir.

"Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek" programına başvurular 2022 yılında bazı değişikliklerle yeniden açılmış olup söz konusu destekten yararlanabilmek için "mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü" gerekmektedir. Programa ilişkin diğer ayrıntılar https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7579/proje-ozeti adresinde yer almaktadır.

Bu kapsamda söz konusu destekten yararlanmak isteyen üyelerimizin Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alan proje okulumuz Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun öğrencilere öncelik verilerek tercih edilebileceği hususunu,

Bilgilerinize sunarız.