IAESTE STAJYER ÖĞRENCİ TALEPLERİ HK.

29 Aralık 2021

Erciyes Üniversitesi Öğrenci Kulübü IAESTE’den (International Association for the Exchange of the Students for Technical Experience: Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) alınan yazıda; IAESTE’nin 1948 yılında Londra’da bulunan Imperial College’da 10 ülkenin girişimleriyle kurulduğu, kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE’nin yaklaşık 80 ülkede faaliyetlerini sürdürdüğü ve her yıl 4.000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağladığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, IAESTE’nin akademi, endüstri ve üniversite öğrencilerinin ortak çıkarlarını temsil ettiği, ulusal komitelerin birleşiminden oluşan bir konfederasyon yapısına sahip olduğu, uluslararası niteliklere sahip, kalifiye insan gücü sunduğu ve ülkeler hakkında detaylı bilgiye www.iaeste.org adresinden ulaşılabileceği ifade edilmiştir.

IAESTE programı kapsamında stajyer öğrenci talep toplama son tarihi 31.12.2021 Cuma günüdür. Başvuru süreci ve detaylı bilgi için ERÜ IAESTE Kulübü ile iletişime geçilebileceği (Bekir Köse: 0507 0162341 veya bekir­­_köse@outlook.com) hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Ek 1: IAESTE Tanıtım Sunumu için tıklayınız..

Ek 2: YÖK IAESTE Onay Yazısı için tıklayınız..