MOZAMBİK PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA VE ÜRETİM ALANLARI İÇİN 6. LİSANSLAMA TURU

06 Aralık 2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Mozambik Ulusal Petrol Enstitüsü (Instituto Nacional de Petróleo-INP)'nün, ülkedeki 16 adet bloktan oluşan petrol ve gaz arama ve üretim alanlarının imtiyazı için 6. Lisans Turunu 25.11.2021 tarihi itibarı ile ihale başlattığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, imtiyaz ihalesine konu on altı yeni bloktan beşinin açık deniz Rovuma Havzasında, yedisinin Angoche'de, ikisinin Zambezi Deltası'nda ve ikisinin Save'de yer aldığı; ihaleye ilişkin ön yeterlilik aşamasının 25.11.2021 - 28.02.2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Yazıda devamda, bu aşamada, ihale ile ilgilenen şirketlerin kayıt yapmaya davet edildiği ve lisans turuna katılmak için ön yeterlilik almalarının gerektiği; INP tarafından uygun bulunan şirketlerin bir sonraki aşama olan lisans turuna katılabileceği ifade edilmiştir.

Söz konusu ihaleye konu dokümanlara ise https://mozambique6thround.com/ adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.