İSTİHDAM YARATMA ODAKLI KOBİ HİBE PROGRAMI

20 Ekim 2021

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nden Odamıza intikal eden yazıda; Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin iyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi" kapsamında, Temmuz ayında çağrısı yapılan “İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı”nın son başvuru tarihinin uzatıldığı bildirilmiştir.

Yeni takvime göre ilgili şirketlerin "İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı" için 12 Kasım 2021 tarihine kadar proje başvurularını yapabilecekleri belirtilmiştir.

Söz konusu projenin temel amacı, geçim kaynağı ve istihdam imkanları aracılığıyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin, ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmak olup, azami destek miktarının 55.000 Avro olarak belirlendiği ifade edilmiştir.

Söz konusu proje hakkında detaylı bilgi https://enhancerproject.com/istihdam-yaratma-odakli-kobi-hibe-programi-.html  adresinde yer almaktadır.