GİUS 2021-2023 DÖNEMİ EYLEM PLANI HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma Genel Müdürlüğü) tarafından salgın sonrası dönemin ekonomik yapılanmasına uygun,  sürdürülebilir,  güçlü ve kaliteli büyümeye erişim sağlanması amacıyla 12.03.2021 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan "Ekonomi Reformları" kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Ekonomi Reformları Eylem Planının 5 No'lu İstihdam başlığı altında yer alan "5.3.a. Genç istihdamını artırmak için Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi hazırlanıp hayata geçirilecektir." eyleminin Bakanlıkları sorumluluğunda hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilmektedir.

2021-2023 yılları arasında uygulanacak olan Genç İstihdam Ulusal Stratejisi Eylem Planı için "eğitim, istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, işgücü piyasasında güvence ve esnekliğin sağlanması, eğitimde ve istihdamda yer almayan gençler (NEET), geleceğin işleri ve sektörler" konu başlıkları altında genç istihdamının artırılmasına yönelik öneriler talep edilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderilmek üzere genç istihdamının artırılmasına yönelik eylem önerilerinizin 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar  Odamız 245 10 40 nolu faksına veya neroglu@kayso.org.tr  adresine, ekte sunulan forma işlenerek excel formatında gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

EK: GİUS Tedbir Önerileri Tablosu için tıklayınız..