Odamız Ortaklığında AGÜ Teknopark Kuruldu

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Destekleme Vakfı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında Abdullah Gül Üniversitesi Teknopark resmen kuruldu. AGÜ Teknopark, sürdürülebilir olması için Türkiye’de kar amacı gütmeyen, Teknoloji Transfer Ofisi üzerinden kurulan tek Teknopark oldu.

Teknopark, AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreniyle resmen kurularak faaliyete geçti. İmza törenine KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ Vakfı adına Vakıf üyesi Mustafa Çelik ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy katıldı.

İmza törenin de konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekerek, “Sanayisi ve teknolojileri ileri olan ülkelerde, üniversitelerle sanayi, ticaret ve hatta şehirlerin iç içe geçmiş durumda. İş ve sanayi dünyası, sanayi odaları, ticaret odaları olarak bizler, üniversitelerden mutlak surette faydalanmak zorundayız. Üniversitelerin de gerçek hayattan faydalanması gerekiyor. Abdullah Gül Üniversitemizle birçok alanda ortak projeler yaptık. AGÜ Teknopark’ın özellikle çok büyük fayda sağlayacağı inancındayım” dedi.

Başkan Büyüksimitci, “Abdullah Gül Üniversitesi’nin ilk kurulduğu günden bu yana neler başardığına hep birlikte şahit olduk. Şehrimize ve sanayimize katkılarından dolayı başta Sayın Rektörümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Birlikte Kayseri Model Fabrika’yı kurduk ki,  bütün model fabrikalar içerisinde üniversite kampüsü içerisindeki tek model fabrikadır. İnşallah çok başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu AGÜ Teknopark’ın,  sürdürülebilir olmasını sağlamak için, Teknoloji Transfer Ofisi üzerinden, Türkiye’deki kar amacı gütmeyen tek teknopark olarak kurduklarını, bu yönü itibariyle de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. AGÜ’nün, yenilikçiliği ve yaratıcılığı özümsemiş bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Sabuncuoğlu,  AGÜ Teknopark’ın kar gelirini de yeni şirketler, bu şirketlerin eğitimi ve daha iyi Ar-Ge yapmaları için kullanılacağını ifade etti.

AGÜ Vakfı Üyesi Mustafa Çelik de konuşmasında Teknoparkın şehir ekonomisine ve şehir akademik camiasına olağanüstü katkılar sağlayacağına ve faydalı olacağına emin olduklarını söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise AGÜ Teknopark’ın, hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Gülsoy, “Bu işbirliği, bir güç bitliğidir. Üniversitemizin Sanayi,  ticaret odalarımızın e iş sanayi dünyasının birleşerek ilim ve bilimden faydalanarak başaramayacağı hiç bir şey yok. Hem şehrimize hem de ülke ekonomisine katkılar sağlayacağından eminim” dedi.

Konuşmaların ardından AGÜ, AGÜ Vakfı, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası arasında ortaklık sözleşmesi imzalandı.