TÜRKİYE-MOLDOVA TİCARET VE SANAYİ ODASI FORUMU

07 Ocak 2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye ve Moldova arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, ticaretin ve yatırımların arttırılması ve iki ülke arası potansiyel işbirliği alanlarının belirlenmesi konularını esas alarak, Moldova’ya yönelik çalışmalarını sürdürmekte olduğu bildirilmiştir.

Bahse konu çalışmalar kapsamında, 15 Aralık 2020 tarihinde, TOBB ve Moldova Ticaret ve Sanayi Odası (CC RM) tarafından “Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulmasına Mutabakat Zaptı imzalandığı ifade edilmiş olup, bahse konu Oda Forumu’nun görevleri, oluşumu ve üye yapısına ilişkin bilgi yazımız ekinde yer almaktadır.

Ülkemizden Moldova’ya örme mensucatlar, domates, turunçgiller, tedavide/korunmada kullanılmak üzere hazırlanan ilaçlar, kağıt havlu vb. hijyenik ürünler, alüminyum çubuk ve profiller ve sentetik lif ipliği vb. ihraç edilirken, ülkemiz Moldova’dan ayçiçeği tohumu, sökülecek gemiler, kolza tohumları, demir/çelik döküntü ve hurdaları ve buğday mahlutları vb. ithal etmekte olduğu belirtilmiştir.

Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’na üye olmak için başvuru formu https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/TurkiyeMoldovaTSO/ link adresinde yer almaktadır.

İlgili Dökümanlar

Döküman Adı Dökümanı Aç Dökümanı İndir