KÜBA 38. ULUSLARARASI TİCARET FUARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda; 08-09 Aralık 2020 tarihleri arasında 38. Havana Uluslararası Ticaret Fuarı'nın (FİHAV) sanal iş forumu olarak gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, anılan etkinliğin Küba Dış Ticaret ve Yabancı Yatırım Bakanlığı (MINCEX), Ticaret Odası ve Dış Ticaret ile Yabancı Yatırımı Teşvik Merkezi'nin (ProCuba)işbirliğiyle düzenleneceği, Küba'ya yönelik yabancı yatırımlarla ilgili işlemlerin basitleştirilmesi amacıyla yakın geçmişte MINCEX bünyesinde "Yabancı Yatırımcı için Tek Pencere" (VUINEX) merkezinin açıldığı ve söz konusu etkinlikte Küba'nın ticaret ve yatırım verilerinin de paylaşılacağı ifade edilmiştir.

Yazıda ayrıca, etkinliğe şirket, hükümet ve basın temsilcilerinin iştirak edebilecekleri, tüm ayrıntılara https://foroempresarial.mincex.gob.cu/en/home/ link adresi üzerinden erişilebileceği, şirketler arası görüşmelerin de anılan internet sayfası aracılığıyla yapılabileceği, bu vesileyle 2021 Küba Yatırımlar Portfolyosu'nun da açıklanacağı ve Mariel Özel Kalkınma Bölgesi hakkında bir sunum gerçekleştirileceği bilgisine yer verilmiştir.