RUSYA FEDERASYONU'NA ATA KARNESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK GEÇİCİ İTHALAT İŞLEMLERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Rusya Federasyonu'na fuarlarda sergilenmesi amacıyla geçici olarak eşya ihraç eden firmalarımızın Vnukova Gümrük Müdürlüğü'nde ATA Karnesi işlemlerinin uzun sürdüğünden şikayetçi oldukları belirtilmiştir.

Şikayetleri üzerine 24.04.2019 tarihinde bahse konu Müdürlüğe Rusya Federasyonu Federal Gümrük servisi yetkilileri ile birlikte T.C. Ticaret Bakanlığı'na bağlı Moskova Büyükelçiliği Gümrük Müşavirliğince yapılan inceleme ziyareti neticesinde, Rusya Federasyonu'na girişte ATA Karnesi işlemlerine ilişkin olarak dikkat edilmesi gereken hususlar belirlenmiştir.

Bahse konu hususlar yazımız ekinde yer almaktadır.

İlgili Dökümanlar

Döküman Adı Dökümanı Aç Dökümanı İndir