Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay Üyelerimizin Sorunlarını Dinledi

13 Mayıs 2019

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası’nın Kimyasal ve Plastik sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın katılımı ile istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın yanı sıra, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş,  AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ile her iki Odanın ilgili meslek komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Sektörde ciddi bir istihdam söz konusu. Üyelerimizin ellerinde önemli miktarda stok bulunduğunu bu konuda mağduriyetin giderilmesi gerektiğini bize ilettiler. Çevreyi koruma esaslı çıkarılan bu uygulamanın tüketiciyle birlikte üreticiyi de koruyarak geliştirileceğine inanıyoruz” dedi.

Başkan Büyüksimitci, poşet üreticilerinin mağdur olmaması için 1,5-2 yıllık geçiş dönemi konmasının ve daha sonra verilecek teşviklerle birlikte sektörün dönüştürülmesinin en doğru yaklaşımlardan birisi olacağını söyledi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise, Kimyasal ve Plastik ürünleri sektör temsilcilerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilk ağızdan Ticaret Bakan Yardımcısı’na iletecek olmalarının çok önemli olduğunu, bu tür toplantıları artırarak devam ettireceklerini ifade etti.

KAYSO ve KTO Kimyasal ve Plastik Ürünleri meslek komitelerinde yer alan komite üyeleri, mevzuatın oluşturulurken Avrupa’daki mevzuatın baz alınmadığını vurgulayarak, plastik poşette belirtilen mikron rakamının sektör için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu ilettiler.

Üyelerin sorularını yanıtlayan ve ilgili çözüm önerilerini dinleyen Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile yine AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, yapılan uygulamada tespit edilen eksikliklerin değerlendirileceğini ifade ettiler.

Sorun ve talepleri not alan Bakan Yardımcısı Turagay ise, çevre kirliliğini önlemek, daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için birçok ülkede bu uygulamanın olduğunun altını çizerek, sektör temsilcilerinin özellikle hassasiyet gösterilmesini istedikleri konular ile ilgili araştırmaları yapacaklarını, alınması gerekli tedbir varsa bunu Çevre Bakanlığı’na ileteceklerini söyledi.

09:58, 12.02.2019