TOOB Öncülüğünde Yürütülen Mahir Eller Projesi Tanıtıldı

13 Mayıs 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında ve il bazında Kayseri Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği'nin finanse ettiği ‘Mahir Eller Projesi' tanıtıldı.

Toplantıya Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Mimarsinan OSB Başkanı Abdullah Oğuzbaş, Genel Sekreterimiz Nihat Molu, İl Müdürleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, odaların bölgelerindeki sorunların çözümü için kuruluşlarla işbirliği yaptığını söyleyerek, “Ortadoğu coğrafyasında 2011 yılından sonra Suriye'de yaşanan gelişmeler ister istemez ülkemizi ve insanlarımızı olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Önemli sayıda Suriyeli ülkelerini terk ederek yakın komşu ülkelere göç etmek zorunda kalmıştır. Yaşanan bu soruna kayıtsız kalmayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yoğun göç dalgasının yaşandığı 12 farklı ilde ticaret ve sanayi odaları iş birliği içerisinde eş zamanlı olarak mahir eller isimli projemizi yürütmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Proje genelinde Türk sanayi ve ticaret sorunları içerisinde yer alan nitelikli ve belgeli eleman teminine yönelik çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydeden Gülsoy, “Kayseri'de yaşayan yaklaşık 80 bin Suriyeli yaşamaktadır. Proje kapsamında bin 168 Suriyeliyle de anket çalışması gerçekleştirilerek, becerileri tek tek ortaya konmaya çalışılmaktadır. Karşı karşıya kaldığımız yüksek işsizlik oranlarına rağmen işletmelerimizin önemli bir kısmı ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanlara ulaşmak anlamında önemli zorluklarla karşı karşıyayız. Mahir Eller Projesi kapsamında Türk vatandaşlarının ve Suriyelilerin becerilerinin belgelenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Gülsoy'un konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun projeyle ilgili görüşlerinin yer aldığı video izletildi.

Daha sonra kürsüye gelen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, böyle güzel bir projeye imza atmalarından dolayı TOBB nezdine Kayseri Ticaret Odası’na teşekkür ederek, şehrimizin ve bölgemizin gelişip kalkınması adına faydalı olacak her projeye belediyeler olarak destek olacaklarını söyledi.

Son olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Çelik, "Ekonomik Panaroma" başlıklı sunumunun ardından toplantı sona erdi.

14:57, 18.02.2019