Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Oran Yönetim Kurulu KAYSO’da Toplandı

Oran Yönetim Kurulu KAYSO’da Toplandı

Fotoğraf

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu aralık ayı toplantısı Kayseri Sanayi Odası(KAYSO)’nda yapıldı.

KAYSO’da gerçekleştirilen toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül, Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci katıldı.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç burada yaptığı açıklamada, Ekim ayında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erciyes Teknopark ortaklığında “Benim İşim Girişim” isimli teknoloji tabanlı iş fikirlerinin başvurabildiği bir yarışma duyurusuna çıkıldığını ifade ederek, “16 Kasım 2017 tarihinde tamamlanan başvuru sürecinde 245 başvuru alınmıştır. Ön elemeyi geçen iş fikirlerinin 24 Kasım-03 Aralık 2017 tarihleri arasında katıldıkları Girişimcilik kampının ardından 2.Jüri değerlendirmesine tabii olmuşlar ve 10 takım prototip desteği almaya hak kazanmıştır” dedi.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç, ajansın yaptığı çalışmalar hakkında ayrıca şu bilgileri verdi: “AB fonuyla yürütülen, Ajansımızın ana yararlanıcı, Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının ise proje ortağı olduğu Sivas İŞGEM projesinin inşaat işleri bitmiş ve talep eden firmalarımız atölyelere yerleşmeye başlamışladır. Önümüzdeki günlerde tekrar talep toplama için ilana çıkılacak olup, İŞGEM’in eğitim, danışmanlık ve kuluçka merkezi gibi faydalarından yararlanmak isteyen ve işliklerde yer almak isteyen firmalarımız için bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz.  Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Sivas Belediyesi’nin “Kale Projesi” fizibilitesi Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunmuş olup ilk etapta 10 milyon TL bir kaynak ile projenin desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Projenin Sivas ilimizin turizm anlamında önemli bir merkezi olacak olan Kale Mahallesinin yeniden inşası ve eski değerlerin yeniden yaşatılması için önemli bir katkı sunacağı düşünülmektedir. Projeyi onaylayan Bakanlığımıza ve çalışmalarından dolayı Ajans ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederim”

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç, son olarak 2018 yılı mali destek programları için son hazırlıkların yapılmakta olduğunu en yakın zamanda da çağrıya çıkılacağını belirterek, gerek Kamu kurumlarının gerekse de KOBİ’lerin mali destek programlarını takip etmeleri ve rehberlere uygun olan proje başvurularını yapmalarını söyledi.

Vali Kemal Yurtnaç’ın konuşmasının ardından ORAN Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti.

05:04, 28.12.2017

Haber Fotoğrafları