Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » “Genç Mühendis Arkadaşlarımızla Ülkemizi Çok Daha İyi Yerlere Taşıyacağız”

“Genç Mühendis Arkadaşlarımızla Ülkemizi Çok Daha İyi Yerlere Taşıyacağız”

Fotoğraf

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan 9 kulübün ortaklaşa düzenlediği 2. Erciyes Mühendislik Zirvesine panelist olarak katıldı.

Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde düzenlenen zirvede konuşan Başkan Büyüksimitci, bu organizasyonun hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu organizasyona rektörlüğümüzün ve belediyelerimizin de katkıları ile mutlak surette uluslararası bir kimlik kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ben Kayseri Sanayi Odası adına her türlü desteği vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Türkiye’de Ar-Ge’ye ayrılan pay olsun, eğitime ayrılan pay olsun ciddi şekilde artıyor. Ama bu işi asıl götürecek olanlar mühendis arkadaşlarımızdır. Yani sizlersiniz” dedi.

Türkiye’nin tüm bölgelerinin eşit şekilde kalkınmasının son derece önemli olduğuna değinen Başkan Büyüksimitci şöyle konuştu: “Ülkemizin her bölgesinin eşit kalkınması çok önemli ama ne hikmetse Türkiye ekonomi ve sanayi açısından sadece Marmara’dan ibaretmiş gibi görülüyor. Marmara Bölgesi gelişirken Anadolu’nun da gelişmesi lazım. Erzurum’unda Ağrı’nın da aynı gelişmişlik düzeyine sahip olması lazım. Buda ancak yatırımla, endüstri ile dolayısıyla mühendislerin eliyle olur”

Stratejik olarak da Marmara bölgesine yoğunlaşmanın riskli olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci,  yatırımların ülke geneline yayılmasının bölgelerin gelişmişlik farklarını ortadan kaldıracağını, son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde durduğu yatay mimarinin gelişmesinin yolunun da sanayiyi gelişmiş ülkelerdeki gibi bölgelere yamaktan geçtiğini söyledi.

Bu bağlamda yerli otomobil yatırımının Anadolu’ya yapılması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Büyüksimitci, “Biz bu yatırımın Kayseri’ye yapılması konusunda ısrar ediyoruz. Çünkü biz gerekli altyapı, tecrübe ve insan gücüne sahibiz. Marmara bölgesine daha ne kadar yüklenebiliriz. Anadolu’da çok geniş alanlara sahibiz. Buralarda siz sanayi tesislerini kurarsanız, etrafına yerleşim alanları da kurulur. Cumhurbaşkanımızın üzerinde ısrarla durduğu yatay mimariyi de bu sayede gerçekleştirmiş oluruz” diye konuştu.

Türkiye’de 4. Sanayi Devrimine en hazır sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, Türkiye’nin yerli bir otomobil yapacak hem ekonomik hem de beyin gücüne sahip olduğunu, bu manada mühendislere yazılım, elektronik ve tasarım gibi konularda çok iş düşeceğini belirtti.

Türkiye’de mühendisler eliyle çok başarılı işlere imza atıldığını anlatan Başkan Büyüksimitci, “Ülkemizde artık genç mühendislerimizin destekleri ile yerli ve milli ürünlerimizi üretme yolunda çok ciddi başarılara imza atıyoruz.  Ben inanıyorum ki kendini iyi yetiştirmiş, gerekli bilgi donanımına sahip, özgüveni yerinde olan genç mühendis arkadaşlarımızla ülkemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

16:53, 07.12.2017

Haber Fotoğrafları