Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkanımız Büyüksimitci “TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı”na Katıldı

Başkanımız Büyüksimitci “TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı”na Katıldı

Fotoğraf

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kapsamında Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla 21 Kasım 2017 tarihinde TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi Odaları Başkanları katılırken Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)’ndan da Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci katıldı.

Konsey toplantısının açılışında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu son dönemde ekonomiyi ve sanayiyi rahatlatan, önemli reformların hayata geçirildiğini anlattı.

Sanayinin sorunları ve beklentilerinin ele alındığı toplantıda Başkan Hisarcıklıoğlu, özellikle istihdamda büyük başarılara imza atıldığını belirterek “İstihdamdaki başarımız, esasında dünya çapında bir olay. 2012-2016 dönemini kapsayan 5 yılda, Türkiye’de 2,4 milyon kişiye yeni iş sağladık. Avrupa'da en fazla istihdam artıran ülkeyiz. Almanya ve Fransa’nın toplamından fazla istihdam üretiyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu üretim artışıyla canlanan ekonominin, hükümetin istihdamı teşvik eden adımlarıyla, istihdama da olumlu yansıdığını ifade etti. TOBB Başkanı ihracatın da büyüdüğüne vurgu yaparak ilk 9 ayda sanayi ürünü ihracatının geçen senenin ilk 9 ayına göre, 10 milyar dolar arttığına dikkat çekti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB'un Türk sanayisine hizmet yolunda en büyük paydaşlardan ve en önemli partnerlerden olduğunu, milli hedef etrafında birleşmenin en son örneği olan "Türkiye'nin Otomobili" projesinin olgunlaşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun büyük emeğinin bulunduğunu söyledi.

Özlü, bir yandan ihracatı artırırken diğer yandan da ithal edilen ara malları ve sanayi ürünlerinin yerlileştirilmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda "ithalata karşı yerli üretim, yerli hamle" çalışmasını başlattıklarını ve Bakanlar Kuruluna projeye ilişkin sunum yaptıklarını bildirdi.

Türkiye'nin ithalatını yaptığı ara mallardan ilk aşamada 978 ürün tespit ettiklerini, bu sayıyı zamanla 2 bin 600'e kadar çıkaracaklarını anlatan Özlü, kimya, ilaç, elektronik, makine, teçhizat, gıda ve motorlu kara taşıtları sektörlerindeki ürünlerin Türkiye'de üretilmesi için teşvik mekanizması kuracaklarını söyledi.

Bu projede Maliye, Ekonomi ve Kalkınma bakanlıklarıyla çalışacaklarını dile getiren Özlü, 2018'de ilk ürün sözleşmelerini yapacaklarını ve gelecek yılsonunda ilk ürünlerin üretileceğini ifade etti. TOBB'un da yerli üretim konusunda hassas olduğunu belirten Özlü, "Hep birlikte, omuz omuza vereceğiz, teknolojiye 'Made in Turkey' damgasını vuracağız" dedi.

01:45, 22.11.2017

Haber Fotoğrafları