Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » ÖRME MESLEK DALI REVİZE ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE İPLİK MESLEK DALI REVİZE ULUSAL YETERLİLİKLERİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BİLDİRİNİZ

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’ndan alınan yazıda; Temel görevi Avrupa Birliği ile uyumlu "Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemini" kurmak ve işletmek olan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tekstil sektöründe yer alan mesleklerin ulusal meslek standartları ve mesleki yeterliliklerin hazırlanması konusunda Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası yetkilendirilmiştir. Sendika tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde tekstil sektöründe yer alan 27 adet meslek standardı ve 15 adet ulusal yeterlilik resmi gazetede yayımlanarak ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik olarak yürürlüğe girmiştir.

5544 sayılı MYK Kanunu ve ilgili mevzuat gereği; yürürlükte olan ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilerek güncellenmektedir. Bu kapsamda, Sendika tarafından gerekli araştırma, inceleme, analiz ve saha çalışmaları tamamlanarak aşağıda belirtilen revize ulusal meslek standartları ve ulusal yeterliliklerle ilgili Odamızın görüşleri istenmektedir.

Revize Ulusal Meslek Standartları

• Atkılı Örme Operatörü (Seviye 3)
  • Çözgülü Örme Operatörü (Seviye 3)
  • Örme Operatörü (Seviye 4)